YORKSHIRE FITTINGS GYÁRTÓ KFT.  

A Yorkshire Fittings Gyártó Kft. az angliai székhelyű Pegler Yorkshire Group magyarországi gyártóbázisa. A Pegler Yorkshire Group az épületgépészeti szerelvények területén vezető gyártó Európában és a tengerentúlon egyaránt. A vállalat jól ismert világszerte kiváló minőségű, megbízható termékeiről, és e mellett széles termékpalettával rendelkezik, és élen jár a modern csőszerelvények kifejlesztésében.

A Pegler Yorkshire Group a holland Aalberts Industries Holding része. Az Aalberts Industries világszerte 149 gyártóbázissal rendelkezik, összesen 22 országban.

A magyarországi gyártóbázist 1989-ben alapították, azóta a vállalat töretlenül fejlődik és bővül. A vállalat a kőbányai telephelyen 1996 óta foglalkozik fém épületelemek, elsősorban rézötvözetű csőszerelvények gyártásával. A cég jelenleg 8000 m2-en, 220 fő dolgozói állománnyal rendelkezik.

Termékek

A Yorkshire Fittings Gyártó Kft. az egyszerűbb vörösréz fittingektől a bonyolultabb “push-fit” rendszerű csatlakozókig több mint 3500 féle idomot gyárt az épületgépészeti piac számára.

A vörösréz termékeket egyedi hidraulikus célgépeken hidegalakítással, a rézötvözetű termékeket pedig CNC megmunkáló központokon, forgácsolással munkálják meg.

Az elkészült fém szerelvénytesteket egyedi célgépekkel és kézi összeszereléssel gyártják készre.

A magyarországi gyártóbázis mérnökcsapata részt vesz a Pegler Yorkshire Group innovációs tevékenységének megvalósításában is. A magyar mérnökgárda az elmúlt években több új, innovatív termék kifejlesztésében, prototípus gyártásban és az azt követő tömeggyártási technológia kifejlesztésében is részt vett, továbbá több ilyen termék gyártása a magyarországi gyártóüzemben kezdődött meg.

A vállalat Magyarországon közvetlen értékesítést jelenleg nem folytat. A Pegler Yorkshire Group által gyártott termékek forgalmazását testvércégünk, a Comap Hungária Kft. (www. comap.hu) látja el.